This is a virtual stud - Tämä on virtuaalinen siittola
 

        

PRESUNMPTUOUSNESS

- Arvonimet -


© Photos : Larry Cohen, Kuvissa oikeasti lv-o. Island Fantasy, sivujen tiedoilla ei ole mitään tekemistä IRL hevosen kanssa.

Nimi: Presunmptuousness "Ressu"
Syntynyt: 12.01.2005 (VARL )
Rek.nro.: VH-16154
Sukupuoli: ori
Rotu: Amerikkalainen lämminverinen
Säkä: 178 cm
Väri: Tummanpunaruunikko
Käyttö: Eläkkeellä, astuu tammoja satunnaisesti (peitsari)
Kasvattaja: Ness Horses, USA
Omistaja: Noble Pacer Stud
Kotitalli: Noble Pacer Stud
 
Ennätykset: p.07,4a - p.08,9
Voittosumma: 1 208 763v€
Statistiikka: 98: 34-18-24

 -  Mm. VRER rankingpisteet löydät sivun alaosasta!


 

 Kuvagalleria

(Klikkaa kuvat suuremmiksi)


 

 Sukutaulu

 

Troubleshooting, p.1.09,0a EVM -- --
--
-- --
--
Leo's Playgirl, p.1.17,3a EVM Mr Photogenic, p.1.09,7a --
--
-- --
--

 

 Esittely


Ressun suku on juuri sitä mitä jokainen peitsariharrastaja toivoo omalleen. Isä oli aikoinaan maailmanluokan peitsari. Sen vanhemmat eivät olleet aivan yhtä loistokkaita, mutta menestyviä silti. Ressun isälinjassa pätee vanha sanonta "pojassa polvi paranee". Isän emälinja on tuntemattomammasta suvusta, ja parhaatkaan menestyjät sieltä eivät ole alittanut p.12,0 aikaa. Isän emä itsessään ei ole kilpaillut koskaan sydänvian vuoksi. Ressun suvussa siis on sydänvika olemassa, niin ei pidä poissulkea ettäkö se ei koskaan ilmenisi Ressun jälkeläisillä, mutta onneksi mahdollisuus siihen kuitenkin on pienenee polvi polvelta. Isänisä on 11,6 aikainen keskiluokan menestyjä, mutta sen sisarparvesta jokainen on alittanut 12,0 ajan. Sen emä oli itsessään hieno kilpatamma, mutta jäi aikaisin (7-vuotiaana) siitokseen.
  Oriin emälinjaa tutkiessa, voi tuntea itsensä ylpeäksi. Vaikka Ressun emä ei kerennyt kilpailla kuin muutaman startin, ennen kuin kuoli varsoessaan ensimmäistä ja viimeistä varsaansa, eli Ressua, niin sillä olisi selkeästi ollut lahjoja pidemmälle. Sen isä on 09,7 aikainen, kovapäinen ja uljas hevonen. Mr Photogenic oli suorastaan epänormaalin kookas lämminverinen, sillä oriilta löytyi säkäkorkeutta kokonaiset 183cm. Mikä tekee oriista erikoisen, sen hyvin menestyneessä lähisuvussa ei kukaan ole yli 160cm, mutta lähestulkoon jokainen oriin jälkeläinen ylittää 160cm. Ressun emänemä, Oblivion 13,5a, aloitti kilpailemisen vasta myöhäisessä iässä, varsottuaan ensin 4 hienoa varsaa. Tamma kuitenkin kerkesi saavuttaa kunniaa ja menestystä, mitä edesauttoi sen lujatahtoiset jälkeläiset.

Voi olla osittain Ressun ansiota, että koko siittola perustettiin. Lähdettiin hakemaan Suomeen jo vanhempaa, tervettä sekä menestynyttä siitosoriitta. Loppujen lopuksi uuvuttavan etsinnän jälkeen löysimme Ressun, nimihirviön. Mitään muuta kammottavaa koko hevosessa ei sitten olekaan, kuin nimi. Ressu on emäisänsä tavoin erittäin kookas ja näyttävä. Rakenteeltaan orii on lyhytrunkoinen, mutta se ei menoa estä. Oriilla on kuivat ja erittäin hyvin kovaa rasitusta kestäneet jalat (kuin varsanjalat).
  Luonteeltaan Ressu on avoin ja rohkea, omaa selkeät mutta mukavat oriin piirteet. Erittäin helppo käsitellä ja hoitaa. Vaikka oria pitääkin kovasti esittää, eli hirnua ja ilmoittaa muille hevosille kuka on tulossa, siitä huolimatta Ressu pysyy hallinnassa eikä edes yritä lähteä viemään. Yleensä riittää kun laittaa riimunnarun turvanympärille, vaikka eikai se sitäkään tarvitsisi. Parempi silti varoa kuin katua. Kun orii on varmistanut että näkö/kuuloetäisyydellä ei ole toista hevosta, se rauhoittuu täysin ja on äärimmäisen mukava hevonen laitella. Silloin uskaltaa siirtää riimun kaulalle ja silitellä päätä, jolloin Ressu painaa pään syliin ja pistää silmät kiinni. Nykyisin oriitta ei enää valmenneta tositarkoituksella, vain lähinnä mielenvirkistyslenkkejä kerran viikkoon. Ressu pitää itse itsensä kunnossa, sillä se kävelee laitumella/tarhassa kokoajan edestakaisin ja napsii matkalla heinää suuhun. Ajettaessakin orii on helppo, piiskaa ei tarvitse eikä saa ottaa mukaan, sillä Ressu vain hermostuu siitä - saanut ilmeisesti nuorempana keppiä oikein olan takaa, sen verran poika piiskaa pelkää.
 
Ikääntyminen:
00-vuotta: 00.00.2007
 

 Jälkeläiset - 4kpl (3x ori, 1x tamma)

(synt., skp. nimi (emä) omistaja

20.07.2006 o. Musketeer Noble (e. Dressy Hunter) om. Savitaival
06.03.2007 o. Nobleman (e. Nin's Neversleep) om. Ravitalli Loisto
05.04.2007 o. Hooligan (e. Stark Mad) om. Peko Matic Trotters
05.08.2007 t. Chinatown Wei (e. Threehustledew) om. Ravitalli Loisto
 

Hinnasto:
Astutus - 500v€
Varsa - 820v€

Varaa astutus täältä.
 

- Tulossa myöhemmin jälkeläisistä muutama sana, sekä oriin periyttämiskyvyistä.
 

 Kilpailukalenteri
(pvm, missä, lähtö, sija, aika + palkinnot)

Näyttelyt
---

Ravitulokset
Tarkempia Ressun USA:ssa juostuja starttitietoja ei ole saatavilla.
 
Palkintokaappi:

--
 

 

 Yhteenveto
Voittoprosentti: 34,7%
Totoprosentti: 77,6%
ø Rahaa / startti: ~ 12 334v€
VRER Ranking: 0p.
VRER All time -ranking: 0p.
VRER Monté -ranking: 0p.


   Ressu päätti kilpailemisen 11-vuotiaana, jolloin se siirtyi jalotukseen ja melko pian sen jälkeen Noble Pacer Studin omistukseen. Ressu oli ikäluokkatähti, lähes voittamaton urallaan. Siirtyessään avoimiin sarjoihin, vastus nousi äkkiä vastan kuin pystysuora seinä. Noin kahdeksan vuoden ikäisenä Ressu löysi kuitenkin kadotetun voitontahdon uudestaan ja muut saivat taas maistella takakavioita. Orii on pysynyt uskomattoman terveenä koko ikänsä, sillä ei ole ollut mitään vakavaa ikinä, vain aniharvoin yksittäisiä flunssia ja yskää.


©: Kuvat - tiedot löydät kuvien alta
Kaikki muu materiaali - Icengard, ellei toisin mainita
Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.