| Tämä on virtuaalihevonen | This is a virtualhorse |

BE GREAVED
- arvonimet -

Myyty takaisin kasvattajalleen Robert Hilltonille USA:han 15.9.2007. Tarjolla  1 annos pakastetta.
© Photos : Larry Cohen (Kopiointi kielletty! Thank you!)
Kuvissa oikeasti lv-peitsari-o. Riverboat King, sivujen tiedoilla ei ole mitään tekemistä IRL hevosen kanssa.
Nimi: Be Greaved "Peku"
Syntynyt: 18.12.2005 (VARL )
Rek.nro.: VH-16156
Sukupuoli: ori
Rotu: Amerikkalainen lämminverinen
Säkä: 161 cm
Väri: Tummanruunikko
Merkit: tähden aihe, vtj takakorkea vuohissukka
Käyttö: Siitosorii

Kasvattaja: Robert Hillton, USA
Omistaja: Noble Pacer Stud
Kotitalli: Noble Pacer Stud

Isä: Hoodlum p10,2a
Emä: Shy Crasher p11,9a
Emänisä: Mincing Occultist p10,5a

Ennätykset: p.11,7 | p.09,1a
Voittosumma: 510 057v€
Statistiikka: 78: 23-13-9Peku on kohtuu hyvästä suvusta, sen isä syttyi vasta vanhempana tuleen ja rikkoi ennätyksestään huikeat kolme sekuntia ollessaan jo 12-vuotias! Kahden viimeisen kilpailuvuotensa aikana orii nousi ryminällä haastamaan maan ykkössarjalaiset ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Orii hankki nimiinsä kolme suurkilpailuvuottoa ja saavutti suosion jalostuksessa, jossa jatkaa edelleen nyt kilpailu-uran päätyttyä. Peku kuuluu isänsä toiseen, mutta vakuuttavaan ikäluokkaan. Jo ensimmäisestä ikäluokasta nousi esiin useita tähtiä ja toinen ikäluokka nostaa rimaa entistä korkeammalle. Pekun emä oli parhaimmillaan 5-6 vuotiaana, jolloin se ilmestyi kärkinimien joukkoon kuin tyhjästä, ja katosi pian uudestaan. Sillä vain osui balanssi noina vuosina kohdalleen ja menestystä tuli. Myöhenpinä vuosina tamma juoksi tiheään mutta vain pikkulähdöissä ja menestystä tuli harvakseltaan. Shy Crasher on jättänyt tähän mennessä kolme varsaa ja Peku on niistä nuorin ja ehdottomasti kirkkain tähti. Pekun emänisä Mincing Occultist juoksi urallaan reilut 150 starttia menestyen tasaisesti, mutta orii ei koskaan noussut menestyen maansa ykköskaartiin. Se pysytteli ns. "kakkosdivarissa" eikä yksinkertaisesti riittänyt parempiaan vastaan, vaikka aikojen puolesta sen olisi pitänyt monet kovemmat vastustajat voittaakin.

Peku on voittanut kaiken mahdollisen, mitä vain voi toivoa. Se ei hävinnyt kaksi ja kolme vuotiaana kertaakaan ja nousi jo silloin USA:n ykköstasolle. Peku on ollut totosijoilla yli 60% starteistaan, ja sen voittoprosenttikin on silmiinpistävä 29,5%! Orii aloitti siitospuolen täytettyään neljä vuotta ja siirtyi vuokrattavaksi meille Noble Pacer Studiin ajalle 10.8 - 10.12.06. Sopimuksessa sovittiin, että oriilla ei kilpailla lainkaan, vaan se toimii ainoastaan jalostuksessa. Kuitenkin sillä saa astuttaa maksimissaan 50 tammaa yhdellä kaudella. Orii palasi omistajalleen joulukuussa '06, jolloin Pekun oli starttivalmis ja hyväkuntoinen. Peku kilpaili USA:ssa kymmenenvuotiaaksi ja oli limittäin starttien välissä käytettävissä jalostukseen, myös siirto-pakasteena meille. 10-vuotiaana ori tuli jälleen Suomeen jalostukseen. Noble Pacer Stud sai lopulta huhtikuussa 2007 ostettua oriin itselleen.
  Sellainen seikkailu on siis Pekulla takana. Herra on kaikkea mitä hyvältä peitsarilta vaaditaan, nopea lähtijä, periksiantamaton, kestävä punnertaja ja tulee paikasta kuin paikasta vauhdilla. Pekulla on siis todellakin loistava kilpailupää ja mahtavat hermot. Se käyttäytyy kilpailupaikalla kyllä niin kuin oriiden kuuluukin, mutta se ei stressaa mistään ylimääräisestä eikä edes viitsi radalla riehua tai painaa ohjille kuin aasi. Vaikka meillä ei ole oriin kanssa yhteistä kilpailukokemusta, paljon sen käyttäytymisestä voi päätellä kun käymme radoilla ajamassa. Kotosalla orii on leppoisa ja helppo käsitellä, tosin muita hevosia kohtaan Peku osaa olla häijy. Tai siis toisia oreja ja ruunia kohtaan. Niimpä kannattaa jo etukäteen varautua laittamalla ketju suuhun, nimittäin jo nousee etukavio ja tanner tömisee vihaisten kiljaisujen tahdittamana. Sillä tämä herra käy oikeasti vihaiseksi, kun sen esim. taluttaa ruunan/oriin tarhan ohitse. Ei kuitenkaan niin pahasti, etteikö sitä saisi pidettyä käsissä, mutta varansa on syytä pitää. Ihmisiä kohtaan Peku on luottavainen, joskaan ei välitä liiemmin ylenpalttisesta silittelystä ja paijalusta. Kun herra ei sillä kertaa kiinnosta olla lääpittävänä, se ilmaisee mielipiteensä yrittämällä tehdä kaikkea muuta kuin mitä siltä odotetaan.

Jälkeläiset
(synt., skp. nimi (emä) omistaja)

14.07.2006 t. Forsythia Noble (e. Vigorous Fool) om. Magnetie/Savitaival
30.09.2006 o. Boaster Noble (e. Stark Mad) om. veya, Vanilla Trotters
25.10.2006 t. Goddes Noble (e. Velvetia) om. Henna L. /  Fair Trotters
16.10.2006 o. Jaywalker (e. Nin's Neversleep) om. SJS
26.01.2008 t. Greedy Work (e. Atwork Noble) om. Ravitalli Loisto


Hinnasto:
Astutus - 900v€
Siirto - 400v€
Varsa - 1500v€

Varaa astutus täältä.

Kilpailukalenteri
(pvm, missä, lähtö, sija, aika + palkinnot)

Tarkempia Pekun USA:ssa juostuja starttitietoja ei ole saatavilla.


©: Kuvat - tiedot löydät kuvien alta
Kaikki muu materiaali - Icengard, ellei toisin mainita
Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.