| Tämä on virtuaalihevonen | This is a virtualhorse |

STARK MAD
- arvonimet -

Myyty takaisin kasvattajalleen Sally Hotkins Stablelle USA:han.© Photos : Stonebridge's Farm (Kopiointi kielletty! Thank you!)
Kuvissa oikeasti lv-peitsari-t. Casual Beauty, sivujen tiedoilla ei ole mitään tekemistä IRL hevosen kanssa.
Nimi: Stark Mad "Madde"
Syntynyt: 12.04.2005 (VARL )
Rek.nro.: VH-16162
Sukupuoli: tamma
Rotu: Amerikkalainen lämminverinen
Säkä: 158 cm
Väri: Punaruunikko
Merkit: vtj & otj vuohissukka
Käyttö: Siitostamma (peitsari)

Kasvattaja: Sally Hotkins Stable, USA
Omistaja: Sally Hotkins Stable, USA

Isä: Galewarning p.07,8a
Emä: Unnatural X-rays p.19,2 (kl)
Emänisä: Whippingboy p.09,4a
 
Ennätykset: p.13,3 - p.11,6a
Voittosumma: 44 281v$
Statistiikka: 82: 12-9-9

Madden isä on yksi harvoista eurooppalaisista peitsarioreista, joita arvostetaan myös jenkeissä. Pienikokoinen Galewarning on haluttua "kamaa" joka puolla maailmaa. Se juoksi ~1½ miljoona euroa rahaa, voittaen 4/5 osaa starteistaan. Orii oli saatavilla siitokseen ensi kertaa kahdeksan vasta kahdeksan vuotiaana ja yhdeksän vuotiaana se lopetti kilpailemisen kokonaan ja panosti jalostukseen. Se sai ensimmäisenä vuonnaan 57 tammaa, joista 48 tiinehtyi ja niistä synty 41 hienoa varsaa. Niistä varsoista kuitenkaan vain n. 10 osoitti hyyvyyden merkkejä ja vain kahdesta tuli "tähdenlentoja" - kirjaimellisesti. Seuraavina vuosina tammoja tuli enemmän ja löytyipä joukosta yhä useampi "supertähi".  Madden emä, Unnatural X-rays juoksi urallaan vain koelähdön - jonka jälkeen tamma jäi siitokseen. Tamma ei näyttänyt olevan lahjakas millään tavalla, niinpä sillä teetettiin kolme varsaa (juuri sen verran että nähtiin mihin ne kykenevät) ja niiden jälkeen tamma lopetettiin. Sen isä Whippingboy on jo parempi, mutta ei mikään maailman huippu sekään. Orii on juossut pari sataa starttia, voittaen 34 lähtöä. Ailahtelevainen hevonen, hyvinä päivinä menestyjä - huonoina kylpesi mudassa.

Madde on itsessään mukava tamma, hiukan ehkä tyhmänoloinen, mutta kiltti. Peitsarin urallaan tamma voitti 12 lähtöä 82:sta. Ei loputon taistelija luonteeltaan, mutta ei kyllä ihan heppoinen luovuttajakaan. Hömelön oloinen tamma, hätäilee muiden perään, myös ihmisten. Maddella on oli nuoruus vuosinaan paljon epäonnea, sen jaloista löytyi tuon tuostakin jotai vikaa. Milloin oli halkeilevia kavioita, milloin hankoside vammoja tai muita. Jossain viiden-kuuden ikävuoden tienoilla tamman vasemman takajalan vuohisniveleen tuli hiusmurtuma, jonka parannuttua tamma "tervehtyi" lähes täysin, eikä sen jälkeen ole kyllä "vammautunutkaan".  Toivotaan ettei jatkossakaan. Urallaan Madde starttasi erittäin tiheään ja ehkä sen vuoksi kyllästyi vanhempana peitsaamiseen. Madde teki radoilla täydellisiä stoppeja, ei suostunut menemään radalle tai toimimaan lähtötilanteissa. Toisinaan Madde taas meni hangoittelematta, vaikkakaan tulosta ei enää tullut kuin äärimmäisen harvoin.


Jälkeläiset
(synt., skp. nimi (isä) omistaja)

30.09.06 o. Boaster Noble (i. Be Greaved) om. Vanilla Trotters
20.10.06 o. Mordor Noble (i. Iron Devil) om. Ionic
05.04.07 o. Hooligan (i. Presunmptuousness) om. Peko Matic Trotters


Kilpailukalenteri
(pvm, missä, lähtö, sija, aika + palkinnot)

USA:n starttitietoja ei ole saatavilla©: Kuvat - Tiedot kuvan alla
Kaikki muu materiaali - Icengard, ellei toisin mainita
Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.